Till senaste kommentaren

Reco.se inför BankID för att verifiera personer bakom omdömen om företag

Hej!

Har precis registrerat mig för att kunna ge ett omdöme om ett företag vi anlitat. När jag gjort detta och ska få det publicerat så visar det sig att jag måste göra det med personnummer och BankID!!
I dessa bedrägliga tider så så säger alla att man ska vara försiktig med sin personliga information och framförallt sitt BankID.
Kan det då vara det enda sättet att för att lämna ett enkelt omdöme behöva uppge både personnummer och sitt BankID som ALLA säger man ska vara så försiktig med?
                               Mvh Roland Andersson


Roland Andersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Roland och stort tack för din fråga!

  Vi har nyligen infört krav på identifikation med BankID.

  Varje gång du skriver ett omdöme om ett företag du anlitat, hjälper du andra konsumenter att hitta rätt företag baserat på dina erfarenheter.

  Med införandet av BankID kan vi nu säkerställa riktigheten i tjänsten eftersom det finns en verklig person med en tydlig identitet bakom varje omdöme. Dessutom konkurrerar företag på lika villkor. Ingen kan fuska sig till ett oförtjänt bra rykte. Alla företag kommer bedömas på likvärdiga grunder, vilket är grunden i hela idén och visionen med reco.se.

  Ni kan läsa mer om det här i vårt senaste blogginlägg- https://blog.reco.se/reco-infor-bankid

  Med vänliga hälsningar,
  Isabell


  Isabell Hammarbäck
 • Självklart mycket bra, men jag har aldrig upplevt ett så trögt system och fått vänta länge på att bank-id ska rinna igenom. Har använt bank-id sen det kom. Vet hur det ska hanteras med tex win 10.
  Max H. Izraelson
 • Hej Max,

  Stort tack för ditt meddelande. Att det är så pass långsamt är givetvis inte bra, skickar vidare detta till våra utvecklare som får se över om det går att påskynda bankID verifieringen på vår sida.

  Trevlig helg!
  Elin Sundstedt
 • Bank-ID fungerar inte. Jag använder en stationär dator. Den bara står och snurrar i några minuter tills jag får ett meddelande att personnumret inte kan hittas.
  Jag vill verkligen betygsätt ett företag men det går inte. Tyvärr!
  Kent
 • Hej Kent,

  Stort tack för ditt meddelande!

  När du skrivit in ditt personnummer och klickat på signera måste du själv öppna din bankID enhet, antingen på datorn eller i mobilen. Då kommer det att komma upp att du ska skriva in din kod och signera för reco.se.

  Hör av dig om du stöter på ytterligare problem.

  Önskar dig en fin dag!
  Elin Sundstedt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.